Muziekfrustratie

Wat een archaïsch systeem toch in die muziekscholen.

Klaas die geluk heeft en met zijn leeftijd dit jaar aan de pre-opleiding mocht beginnen én ineens een muziekinstrument mocht kiezen, doet dat met plezier.

Fien die pech heeft met haar leeftijd en dit jaar in het reguliere systeem instapte, volgt notenleer en mag nog geen instrument spelen. Elke dinsdag stuur ik hier een immens boos kind de deur uit. Boos omdat ze liever niet meer gaat. (Ik herinner me zelf nog wel hoe frustrerend notenleer is. Zonder instrument blijft dat ook allemaal maar droge theorie.)
Boos omdat er kinderen zijn die moeite hebben met luisteren en de boel ophouden. Boos omdat er zo dikwijls opnieuw begonnen moet worden. Boos omdat leerkrachten boos moeten zijn op kinderen die niet luisteren.
En het erge is dat moeder begrijpt dat het kind boos is. Ge zoudt voor minder!

Kei jammer want het zou zo anders kunnen, dat muziekonderwijs. Gemiste kansen enal. Dat ze die kinderen toch van in 't begin een instrument laten spelen?! Ze leren daar zoveel meer van dan zitten luisteren naar de theorie.
Fien kan mooi zingen, is best wel muzikaal, maar ze heeft er in de muziekschool helaas geen plezier in. Daar word ik nu boos van, zie.

Om te reageren moet je ingelogd zijn...