Jarige Klaas

Ondertussen overschreed ons tweede kind ook de kaap van de zeven jaar.
Verjaren op een weekdag is wat meer gedoe dan op een dag in 't weekend, maar we hebben er het beste van gemaakt.
Verjaren op een maandag valt trouwens best wel mee op onze school. Op maandag heeft de basisschool immers maar een half dagje school.

Versgeboren zag ons manneke er zeven jaar geleden zo uit:


Zeven jaar later stond hij 's morgensvroeg met blinkende ogen aan de ontbijttafel om te mogen kijken wat er in zijn cadeautje zat.Hij vertrok naar school met een mand vol cake die papa de dag tevoren gebakken had. Op school koos hij twee dienaren (ja, dat is een gangbaar gebruik) die met hem langs alle klassen mochten gaan om de leerkrachten te trakteren, die zijn kroon mochten maken, naast wie hij mocht zitten in de klas.


in de weer met zijn nieuw zakmesje

's Namiddags kwam papa wat vroeger terug van zijn werk. Jarige kindjes verdienen dat.
Tante Marijke met haar gezinneke kwam binnenvallen Na de werkuren kwamen ook peter en meter met hun gezin langs en voke plusj had ook wel goesting in een stukje taart.


Wij maakten eten voor de bende terwijl de kinderen buiten speelden. Oh, dat had hij weer schoon voor elkaar, zo'n goei weer.Na het eten: taart en kaarsjes voor het jarige kind én zijn jarige meter!

Aan het einde van de dag steekt ge dan uiteraard vier kinderen in bed die goed moe zijn, maar het geluk van de jarige na zijn dagje is onvervangbaar.

Volgende week maandag nodigt hij zeven andere zevenjarigen uit om het feest nog eens over te doen. Laten we hopen dat het dan even mooi weer wordt als op vijf mei!

Om te reageren moet je ingelogd zijn...