Een vers jaar

Bij het nieuwe jaar horen traditiegetrouw ook de wensen van onze kindjes aan hun meter en peter.
Nieuwjaarsbrieven is iets wat er bij ons op school niet standaard bijhoort. Het ene jaar is er eens een tekstje, het andere jaar niet.
Zodus laten wij onze kinderen onder het toeziend oog van moeder en/of vader iets knutselen. Beschouw het als een nieuwjaarswens vanuit hun hartje.
Ze vinden dat heel plezant, zo eens iets maken voor hun meter en peter. Iets wat dan ├ęcht kei goe moet zijn om cadeau te kunnen geven.

Dit jaar gingen we voor een huizenreekske.
Moeke en papa sneden de huizekes uit Fimo air.


Een dag later gingen de kinderen aan de slag voor een eerste rondje beschilderen. Dat schilderen deden we met acrylverf.
Fien, Klaas en Trijn schilderden de muren en het dak. Mitte schilderde de muren en ik deed haar dakjes.En nog een dagje later gingen we over tot het afwerken van de huizekes.
Er werden raampjes geschilderd, deuren, bloemekes, schouwen,...
Er werd gevloekt ook. Door Fien en Klaas. Ze werden geconfronteerd met moeilijke penseelwerk en de penseelstreken die hun eigen leven gingen leiden.
Bij de twee jongsten was dat niet zo'n probleem. Gewoon omdat ze er niet zo van wakker lagen of alle lijntjes nu wel recht en schoon waren. Met ongebreideld enthousiasme schilderden ze allevier minutieus alle dingetjes zelf op hun huisjes.
Ik hielp Mitte en Trijn enkel met het schilderen van randjes rond ramen en deuren.We eindigden met een laagje vernis en hadden alzo ons dorpje bijeen geschilderd.Dit jaar waren er geen nieuwjaarstekstjes vanuit school mee naar huis gekomen, dus schreven we zelf een begeleidend gedichtje.
Fien en Klaas die ondertussen goed zelf kunnen lezen, lazen aan alle meters en peters voor.Wat onze kinderen in de plaats kregen van hun meters en peters? Een trampoline!
Het enthousiasme van de kinderen om 's anderdaags papa aan het werk te zetten was groot. Er moet namelijk een fameuze put gegraven worden. ;)

Om te reageren moet je ingelogd zijn...