Begin van het nieuwe schooljaar

2 september 2013. De eerste keer dat we op de eerste dag van het schooljaar vier kinderen naar school brachten.
Dat zag er 's morgens zo uit:


Eentje weer naar de peuterklas, eentje weer naar de kleuterklas, eentje naar de eerste klas en eentje naar de tweede klas.De kleuters verzamelden in hun klasjes en brachten vervolgens de verse eerste klassers naar hun nieuwe meester.
Dit jaar was ik het niet die de foto's van die overgang trok. Geen foto's te tonen daarvan dus.

Wat later werden diezelfde eersteklassers verwelkomd in de grote zaal, waar een hele lagere en middelbare school hen opwachtte.
Aan de hand van een twaalfdeklasser werden ze elks de zaal binnengeleid waar ze vervolgens op het podium werden voorgesteld aan de hele school en met een warm applaus werden onthaald.
Meester Brecht vertelde nog een verhaal waarbij alle kinderen aan zijn lippen hingen.Na het verhaal verlieten moeder, vader en Mitte de zaal. Om 11u werd Mitte immers verwacht in het peuterklasje en om 11u vertrok papa voor een week naar Wales.

De peutertjes maakten kennis met hun nieuwe juf. Juf Rina is immers ziek en kan niet komen werken. Wij wensen haar alvast veel kracht en moed toe evenals veel beterschap. In tussentijd spelen de jongste schoolgangertjes bij juf Dana.

Elke dag na de eerste schooldag klonk bij Mitte "juf Rina is ziek hé, ze moet naar de dokter" en "juf Dana is ook lief."
Elke keer op weg naar school moest ze zich ervan vergewissen dat Rina er niet was.
Maar ze doet dat flink, ons Mitteke. Geen tranen. Enkel als ze 's namiddags wordt wakkergemaakt, dan is het kot te klein en is ons jongste dropke ontroostbaar, koppig en boos.

Ook Fien moest heel onverwachts haar meester inruilen voor een juf.
Dag twee van dit schooljaar begon op de slechts denkbare manier. Mathijs van klas 3 raakte op weg naar school betrokken in een zwaar verkeersongeval en ligt sindsdien nog steeds in coma. Mathijs is tevens de oudste zoon van Fien haar meester. Logisch dat hij er nu voor zijn zoon en zijn gezin is in plaats van voor de klas te staan.

Zo keerde ook de vrolijkheid van het begin van 't schooljaar radicaal en branden er in alle klassen en overal op school kaarsjes. Er wordt gezongen voor Mathijs, er wordt aan hem gedacht.
Ook hierthuis duimen we dat hij het zware gevecht wint.


Om te reageren moet je ingelogd zijn...