Geboorteverhaal van Trijn

Zaterdag 24 januari zijn we 35 weken ver. Er moet nog een buikjesfoto getrokken worden, maar aangezien we weeral weten wat doen, stellen we dat uit tot morgen.
Die buikjesfoto is er dus nooit gekomen.
Zondagochtend 25 januari stonden we immers in 't ziekenhuis van Lier. Totaal onvoorbereid, maar nog net op tijd om onze kleine Trijn in ontvangst te nemen.

Zo ging dat ongeveer:
- 5u45: kersenpitje in de microgolf gestoken om het lastige gevoel in de buik wat te temperen en rustig te kunnen verder slapen.
- 6u30: Klaas zet zijn keel open en wil uit bed. Na een aanmaning van papa (die ik erop uit had gestuurd), slaapt dat varkentje toch nog even verder.
- ergens tussen 6u45 en 7u: ik kruip uit bed omdat slapen er nu toch niet meer in zit. Met een badje zou het misschien wel over gaan.
- 7u20 (bij benadering): blijkt dat er nu wel degelijk sprake is van weeën. Het bad hielp om ze door te zetten. Verlies van een bloedklonter bracht me in verhoogde staat van paraatheid.
- 7u30: kinderen wakker geroepen door op Tom te roepen (de deur van de badkamer was toe, kinderen hadden me gehoord, Tom niet) De kinderen kregen pap, de vroedvrouw werd opgebeld, moemoeke werd ingeroepen om voor de kindjes te zorgen.
- 7u50: Na wat gepak en gegrabbel vertrokken we holderdebolder naar Lier. De weeën kwamen om de twee minuten en ik heb er in de auto 3 gehad. U kunt tellen hoe snel we in Lier waren.
- 7u57: Ingecheckt in 't ziekenhuis via spoed. Na onderzoek blijkt dat ik 7cm ontsluiting heb. Een toiletbezoek en 10 minuten later is dat reeds 10cm met nog een randje.

Pijn


- 9u02: Trijn wordt geboren op de baarkruk na een keertje persen. Onze eigenste vroedvrouw vangt Trijn op. De andere vroedvrouw en de gynaecoloog worden er snel bijgeroepen. Ze hingen ergens in de buurt rond.
Trijn stelt het goed. Ze weegt 2kg550 en is 46cm groot. Ze heeft een apgarscore van 9 en 10.

2550 gram Met Ann


- 9u04: ik word op de verlostafel geroepen. Met navelstreng tussen de benen huppel ik dus tot ginder. ;)
De geboorte van de placenta laat wat op zich wachten. Hij blijkt nog goed vast te zitten.

Als de placenta er is blijkt dat er een deel reeds vroegtijdig had losgelaten. Dat is dus meteen de reden van Trijn haar vroeggeboorte. Gelukkig is ze dus spontaan geboren, het had immers anders kunnen aflopen.
Dat ik de afgelopen dagen pijn in mijn buik had en een constant harde buik had 's avonds en 's nachts was dus een gevolg van de loslatende placenta.

En zo zijn we dus sinds 25 januari 2009 met vijf!!

Bij Moeke
Op 28/01/2009 om 23:49 schreef Christine:
Blij dat alles al bij al nogal goed gegaan is... en dat je zo snel gereageerd hebt 's morgens...!!
Beetje vroeger dan verwacht maar niet minder welkom!!

PROFICIAT !

XXX

Christine, Hans, Noah en Zoé
Op 29/01/2009 om 13:51 schreef Zusje van peter Tom:
Proficiat met de nieuwe spruit!! Blij dat alles wel goed blijkt te lopen. Al een geluk dat de grote zus en grote broer wel alert waren om Tom wakker te krijgen.
Op 29/01/2009 om 20:26 schreef Saar Dekens:
Wat een prachtdochter hebben jullie!!! En zoveel haartjes (Maar dit krijgen jullie waarschijnlijk van iedereen te horen...)
In ieder geval wensen wij jullie nog eens een héél dikke proficiat!!!

Dikke zoen, Saar, Nand en Bart :cheers:
Op 29/01/2009 om 23:27 schreef Carine Dewinter:
proficiat papa en mama met Trijntje
We hopen dat ze vlug groter en sterker wordt en met broer en zus kan spelen
We komen zeker eens langs als je met Trijn thuis bent
Nonkel Luk en tante Carine
Om te reageren moet je ingelogd zijn...